• 1 stiklinė virtų lęšių arba avinžirnių
  • ½ stiklinės virtų bolivinių balandų
  • 1 šaukštas ispaninių šalavijų sėklų
  • 3 saulėje džiovinti pomidorai
  • 3 šaukštai lukštentų kanapių sėklų
  • 1 kiaušinis
  • ½ stiklinės džiuvesėlių
  • 1 šaukštelis raudonėlių
  • po ½ šaukštelio svogūnų ir česnakų miltelių
  • druska, pipirai

Smulkiai supjaustykite išmirkytus džiovintus pomidorus. Į maisto smulkintuvą sudėkite visus ingredientus, išskyrus ispaninių šalavijų sėklas ir džiuvesėlius ir kelis kartus pulsuojamu režimu susmulkinkite kuo smulkiau. Įmaišykite ispaninių šalavijų sėklas ir palikite brinkti 30 min

Džiuvesėlius suberkite į plokščią lėkštę. Šaukštu kabinkite masę ir formuokite norimos formos kukulius (geriau kad nebūtų stori). Apvoliokite džiuvesėliuose. Kepkite įkaitintoje keptuvėje arba orkaitėje.

Pirmuoju atveju įkaitinkite keptuvę su šiek tiek aliejaus. Jis turi įkaisti taip, kad įdėtas kukulis iš karto pradėtų čirškėti. Vartykite visus juos kelis kartus per minutę, kol kukuliai taps šviesiai rudi.

Antruoju atveju orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Sudėkite kukulius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 15 min, kol jie švelniai paruduos.