Kanapių aliejus


9,00 €

Kanapių sėklų aliejus tiekiamas tamsaus stiklo taroje 0,25l arba 0,5l buteliukuose.

Buteliuko dydis
Kiekis

 

Pristatymo politika

KANAPIŲ SĖKLŲ ALIEJUS

Sudėtis: 100% kanapių sėklų aliejus

Kanapių sėklų aliejus spaudžiamas šalto spaudimo būdu, todėl lieka visi vitaminai ir mikroelementai.

Kanapių aliejus labai vertingas dėl sudėtyje esančių vitaminų A, B1, B2, B3, B6, C, D, ir E, kalcio, magnio, kalio, geležies, cinko ir kitų mikroelementų. Tai vienintelis augalas, sudėtyje turintis D vitamino, būtino kalio absorbcijai. Kanapių aliejus itin vertinamas dėl organizmui ir odai svarbių riebiųjų rūgščių: Omega-3, Omega-6 ir Omega-9, kurios sudaro net 80%. Tai daugiausiai riebiųjų rūgščių turintis augalinis aliejus. Be to, kanapių aliejaus sudėtyje šios rūgštys yra būtent tokiu santykiu, kuris žmogui pats tinkamiausias (3:1). Kanapių aliejuje gausu amino rūgščių ir proteino.

Laikyti vėsioje, apsaugotoje nuo tiesioginių saulės spindulių vietoje.

Atidarius laikyti šaldytuve.

NAUDA SVEIKATAI

Kanapių aliejus - unikalus, nes jo sudėtyje yra chlorofilo. Chlorofilas valo organizmą nuo kancerogeninių ir mutageninių medžiagų, saugo DNR nuo pakitimų, stimuliuoja kraujo gamybą, stiprina imunitetą, skatina greitesnį ląstelių augimą ir stiprina jų sieneles, stabdo bakterijų dauginimąsi. Vos 1-2 šaukštai aliejaus turi visą rekomenduojamą Omega 3 ir Omega 6 riebiųjų rūgščių paros normą. Kanapių sėklų aliejus gali sumažinti kraujo trombocitų krešėjimą, gerina virškinimą, stiprina imunitetą, sumažina „blogojo“ cholesterolio kiekį. Teigiama, kad kanapių sėklų aliejuje esančios medžiagos padeda išvengti įvairių širdies ligų ir yra prevencinė vėžio priemonė. Kanapių aliejaus nepatartina naudoti kepimui, nes žūsta dauguma naudingų medžiagų. Šis kanapių aliejus gali būti naudojamos kosmetikai, maistui ir medicinai.

Vartojimas: suaugusiems 1-2 valgomieji šaukštai per dieną. Mažiems vaikams 1-2 arbatiniai šaukšteliai per dieną.

NAUDA ODAI

Kanapių aliejus maitina ir minkština odą, atstato odos tonusą, šalina toksinus. Dėl didelio vitamino E kiekio, aliejus stabdo priešlaikinį senėjimą, apsaugo nuo strijų susidarymo, atstato odos elastingumą. Aliejus labiausiai rekomenduojamas sausai odai, jis lengvai įsigeriantis. Kanapių aliejus tinka ir labai jautriai odai, nes nealergizuojantis. Aliejus taip pat stiprina nagus, todėl juo įmasažuokite nagus ir odeles. Aliejų galite naudoti mišiniuose arba gryną tepti ant odos. Aliejų tepkite ant hidrolatu (gėlių vandeniu) arba paparastu vandeniu sudrėkintos odos, kad jis greičiau susigertų ir nepaliktų riebumo jausmo.

NAUDA PLAUKAMS

Kanapių aliejus stiprina plaukus, suteikia jiems blizgesio ir apimties. Nedidelį kiekį aliejaus paskirstykite ant plaukų galiukų, įmasažuokite į galvos odą ir palaikykite 30-60 min. arba per naktį ir išplaukite. Plaukai ypač gerai pasisavina šiltą aliejų, todėl rekomenduojama aliejų prieš naudojimą truputį pašildyti arba plaukus apvynioti rankšluosčiu. Padeda sutvarkyti nepaklusnius, šiauštis linkusius plaukus. Tereikia tik sutepti aliejumi šukas ir pašukuoti plaukus. Be to, kanapių aliejus maitina kapiliarų audinį, plaukai ima labiau blizgėti ir tampa puresni.