• 500 g speltų miltų
  • 250ml vandens
  • 55 g kanapių sėklų
  • 1 šaukštas aguonų
  • 5 g sausų mielių
  • 50 g aliejaus
  • 75 g cukraus
  • žiupsnelis druskos

Į dubenį supilkite kambario temperatūros vandenį ir įdėkite produktus tokia tvarka: mielės, cukrus, miltai, aguonos, druska ir kanapių sėklos. Viską sumaišykite iki vientisos masės. Supilkite aliejų ir minkykite tešlą, kol ji nelips prie rankų ar prie indo šonų. Palikite ją pastovėti šiltai bent 2 val. uždengę audiniu ar vaškine plėvele. Išimkite pakilusią tešlą iš dubens ir padėkite ant miltais pabarstyto stalo. Atpjaukite piršto storio tešlos juostelę ir kočiokite rankomis, kol suformuosite virvelę. Supjaustykite ją maždaug 2 cm dydžio gabaliukais, pabarstykite miltais ir dėkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Palikite apie 1 cm tarpelius. Uždengę leiskite kilti 30 min., o tada kepkite 220 laipsnių orkaitėje apie 10-12 min.